Značka zaměstnance

"Branding zaměstnanců" označuje praxi využívání zaměstnanců jako ambasadorů značky a klíčových hráčů v komunikaci a positioningu značky zaměstnavatele.

Na rozdíl od tradičního "employer brandingu", který se zaměřuje na vnější prezentaci společnosti jako atraktivního zaměstnavatele, se employee branding soustředí na aktivní zapojení zaměstnanců do procesu budování a komunikace značky.

Employee branding zahrnuje posilování loajality, motivace a identifikace zaměstnanců s firemní značkou s cílem učinit z nich autentické ambasadory společnosti.

Toho se dosahuje podporou pozitivních zkušeností zaměstnanců, rozvojem silné firemní kultury, uznáváním a odměňováním vynikajících výkonů a poskytováním školení a zdrojů na podporu zaměstnanců v jejich roli ambasadorů značky.

Tím, že se zaměstnanci aktivně podílejí na budování značky a autenticky sdílejí své pozitivní zkušenosti a hodnoty organizace, pomáhá budování zaměstnanecké značky posílit image a pověst společnosti jako atraktivního zaměstnavatele, zvýšit angažovanost zaměstnanců a přilákat potenciální kandidáty.

K lexikonu